Venocaps - NL
D-Pearls Pharma Nord NL
Facebook-NL

KURKUMA, van nature ontstekingswerend

04 februari 2019

Sinds eeuwen wordt kurkuma gebruikt in de Aziatische keuken om de smaak van eetwaren te versterken en te bewaren. Kurkuma poeder is het belangrijkste bestanddeel van curry.
Het geeft een gepeperde en bittere smaak af.
Deze plant, die van dezelfde familie is als de gember, wordt ook reeds vele jaren gebruikt om gastro-intestinale klachten te verlichten.
Kurkuma bevordert inderdaad de productie van gal door de lever en stimuleert de afscheiding in de darmen.

Haar ontstekingswerende eigenschappen die recenter ontdekt werden, maken nu het voorwerp uit van een stijgend aantal wetenschappelijke studies.
Wordt kurkuma het nieuw ontstekingswerend middel?
Een ding is zeker, de laatste studies die haar ontstekingswerende eigenschappen evalueerden, zijn meer dan bemoedigend.
De wortel van de Kurkuma bevat een geheel aan substanties die “curcuminoïden” worden genoemd en waarvan de curcumine de belangrijkste is.
Ze zijn sterk anti-oxydant en hebben zeer volledige ontstekingswerende eigenschappen.
Dit verklaart ook een aantal medicinale indicaties in de behandeling van chronische ziektes zoals artrose, reumatoïde polyartritis of ontstekingsziektes van de darmen.

In vergelijking met een klassiek ontstekingswerend middel heeft kurkuma het voordeel dat het geen nevenwerkingen vertoont. Het kan dus op veel langere termijn gebruikt worden wat zeker zijn voordeel heeft bij de behandeling van een chronische ziekte, zoals artrose.
Klinische observatie door vele honderden artsen toont aan dat de inname van kurkuma de pijn en de handicap vermindert bij personen met artrose.

Ze maakt het ook mogelijk het gebruik van klassieke ontstekingswerende middelen te verminderen.
Niettemin, aangezien curcumine maar zeer matig geabsorbeerd werd door de darmen, was er een bio-geoptimiseerd ( die passeert langs het bloed) curcumine nodig om een efficiënte ontstekingswerende werking te bekomen.
Dit werd bekomen door een bijzondere techniek van bereiding.

Moeten we er u aan herinneren dat ontsteking voorkomt bij veel ziektes en dat ze zich meer en meer manifesteert naarmate we verouderen?
Dankzij de brede ontstekingswerende werking van kurkuma, kan een ontsteking voortaan efficiënt beheerst worden met een optimale veiligheid. Het is duidelijk dat kurkuma voortaan een sleutelrol speelt bij het behandelen van ontstekingsziektes.